Alles over truien

Truien zijn er in verschillende soorten en maten en zijn meestal modieuzer dan sweaters. Truien zijn dus zeker geen sportkleding. Letterlijk is een trui een gebreid kledingstuk zonder sluiting aan de voorkant. Net als een sweater moet de trui over het hoofd gedaan worden om aan te doen. Een trui of sweater met een ritssluiting wordt ook wel een vest genoemd. Het belangrijkste verschil tussen truien en sweaters zit hem in de stof en de afwerking. Truien worden meestal gebreid van wol, maar je kunt ook kiezen voor synthetisch garen of katoen. Er zijn verschillende stijlen truien, zoals pullovers. Deze trui is machinaal gebreid, dus erg licht en kan gebruikt worden als zomertrui. Ook draag je meestal onder een pullover een overhemd. Het nadeel van een trui is dat de trui niet in de droger kan. Als je een trui in de droger doet zal de trui waarschijnlijk helemaal uitrekken. Ook kan wol vaak niet in de wasmachine.

Een mooie trui geeft een klassiek, maar ook heel fashionable gevoel. Meestal wordt een overhemd of blouse gedragen onder een trui met een nette broek of spijkerbroek. Klassieke pullovers hebben niet altijd mouwen, net als truien. Mouwloze truien worden ook wel spencer of pullovers genoemd en worden meestal door mannen gedragen. Een ronde hals wordt vaak gedragen door mannen en past vaak goed bij de outfit van de man. Vaak worden truien met V-halsen gedragen door vrouwen. 


Ben jij nu enthousiast geworden over een trui en wil je er graag 1 kopen? Bekijk de Morgenbinnen. Morgenbinnen heeft een lijst met aanbieders met vandaag besteld morgen in huis maar ook een lijst met aanbieders met vandaag besteld is vandaag in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *