Alles wat je moet weten over een origineel cadeau

Het is best moeilijk een origineel cadeau te bedenken. Het is erg fijn als je zo creatief bent dat je zelf een cadeau in elkaar kunt knutselen, dan ben je zeker origineel. En omdat niet iedereen dat kan of denkt het niet te kunnen, worden er onderstaand enkele voorbeelden gegeven.

  • Een zak bloembollen en knollen verpakt in doos met stro, waarin ze droog liggen te wachten totdat het tijd is om ze te planten, handige bollen planter, leuke bak met zak bloembollen grond
  • Stekjes van je eigen kamerplanten en/of tuinplanten, met een leuke ompot
  • Kruidenplanten in een zelfgemaakt kruidenrek, dat tegen de keukenmuur kan worden gemaakt, verticaal tuinieren
  • Zaden van jouw zomerplanten in een leuk gekleurd zakje, gemaakt van een restje stof
  • Een uitnodiging (zelfgemaakte bon) voor een fietstocht of wandeltocht met picknick onderweg
  • Een cadeau met een persoonlijke boodschap, een persoonlijk tintje, een gepersonaliseerd geschenk
  • Een brievenbusplantje
  • Een humoristisch cadeau met humor die te maken heeft met de ontvanger van het geschenk
  • Een fotopuzzel die gemaakt is van een heel bijzondere foto
  • Een bon van een zelfgemaakte fotopuzzeltocht, opdrachten voor onderweg en een pauze met wat lekkers

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden als je denkt aan een origineel cadeau. Om je toch wat meer informatie te geven zullen we hieronder kort stilstaan hoe je dit het beste zelf kunt bedenken.

Origineel cadeau bedenk je zelf

Een origineel cadeau bedenk je zelf, maar lukt dat iedereen? Je kunt ook een leuk cadeautje online uitzoeken en het persoonlijker maken met een wenskaart of een aparte verpakking. Geef een leuke foto op een bijzondere manier. Laat de foto afdrukken op een dienblad, een mok, op sokken of andere kledingstukken zelfs op ondergoed, of maak een collage van de meest humoristische foto’s, die als schilderij aan de muur kan worden gehangen. Weet jij of hij/zij van positieve spreuken houdt, koop een boek of agenda waarin deze staan. Een rieten mand (zelf gevochten) met walnoten van je eigen boom. Ken je de favoriete snoepjes van de persoon voor wie jij een cadeau zoekt? Zo ja, neem een glazen pot of leuk glas uit je kast, een bierpul kan ook en vul deze. Ook een (oud) koekblik met inhoud en eventueel met foto wordt gewaardeerd door iemand die van klassiekers houdt. Soms vind je in je kast iets leuks wat je kunt omtoveren tot een origineel cadeau. Het is en blijft een uitdaging om origineel te zijn, maar daar heb je dan ook veel voldoening van als het je is gelukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *