Babykleding cadeau doen? Hier moet je op letten!

Is iemand die je heel dierbaar is pas bevallen en wil je haar en de baby graag een cadeautje geven? Dan is babykleding toch vaak wel het eerste waar je aan denkt. Wanneer je echter zelf geen kinderen hebt of enkel oudere kinderen, dan is het vaak moeilijk te bedenken waar je op moet letten. Kindermerkkleding kopen bij Hippemensjes is het probleem niet, maar de juiste babykleding vinden als je op kraamvisite gaat is een heel dilemma. Hoog tijd om je hier een handje bij te helpen. Wil jij babykleding cadeau doen? Hier moet je in elk geval zeker op letten! 

Let op het gewicht en de lengte 


Heb je een geboortekaartje ontvangen? Dan werd hier vast ook aangegeven wat het gewicht en de lengte van de baby was. Dit geeft een goede indicatie welke maat kleding je het beste kunt geven. Baby’tjes onder de 50 cm hebben vaak nog behoefte aan maat 50, maar bedenk wel dat ze hier ook vaak uitgroeien. Wanneer de moeder in kwestie echter geen rekening had gehouden met een klein (of groot) kindje, dan kan het heel goed zijn dat zij weinig kleren in een grotere of kleinere maat heeft genomen. Overleg daarom ook altijd welke maat het meest geschikt is en waar de moeder écht wat aan heeft. Dan weet je zeker dat jouw gegeven baby kleding ook daadwerkelijk gedragen zal worden.

Foto’s van de baby bekijken 


Vind je het lastig om te bepalen wat de smaak van de moeder of de vader is? Kijk dan alvast naar de foto’s die zijn opgestuurd of op social media zijn gezet. Hier ontdek je al heel snel wat de smaak van de ouders is en welke outfits de baby allemaal draagt. Hierdoor is het een stuk gemakkelijker om een outfit te vinden die hierbij past. 

Vind je het echt lastig om de juiste outfit te vinden en kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Schakel dan de ouders in. Vertel dat je een outfit wilt geven en voor welke prijsklasse en laat ze vervolgens iets uitzoeken. Natuurlijk is dit wel wat minder romantisch, maar zo weet je in elk geval wel zeker dat het cadeau geheel in de smaak zal vallen. 

2-delig of één geheel? 


Babykleding is eigenlijk in twee verschillende varianten verkrijgbaar: zo heb je een 2-delige outfit of één geheel. Wat de ouders prettig vinden is eigenlijk heel persoonlijk. De één zweert bij een onesie en de ander vindt een 2-delige outfit veel prettiger. Voor nieuwe ouders is het vaak prettiger om een 2-delige outfit te gebruiken. Een broekje/legging of maillot is immers gemakkelijker uit te trekken tijdens het verschonen. Een pakje uit één geheel is echter vaak iets comfortabeler voor de baby zelf. Kom je er niet uit? Vraag dan ook weer de ouders om advies. 

Kortom: wees bij twijfel niet bang om hulp te vragen. De meeste mensen weten dit alleen maar te waarderen en vinden het fijn hoeveel moeite je doet voor hét perfecte cadeau. En onthoud goed: een cadeau uit het hart is eigenlijk altijd goed. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *