Cadeau tips tegen winterkwaaltjes

Naast dat het ’s winters een stuk kouder wordt en wat vaker zal regenen/sneeuwen dan in de zomer brengt het ook wat kwaaltjes met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan vervelling handen of voeten, of een droge/trekkerige huid. Het is belangrijk om deze narigheid voor te zijn en als het dan toch wel al zo ver is gekomen probeer dit dan zo snel mogelijk op te lossen. Voordat je met allerlei crèmes en oliën begint is het verstandig om wel even op onderzoek uit te gaan. Want Wat is arganolie nou eigenlijk? En voor wat kan ik pure shea Butter gebruiken?

Voorkomen

Droge handen en voeten zijn een veelvoorkomend probleem voor veel mensen. Je kunt behoorlijk veel hinder ervaren van droge handen en voeten. De symptomen lopen nogal uiteen, de oorzaken ook. Maar wat kan je hier nou het best tegen doen? Droge handen of voeten zijn te herkennen aan een ruwe huid, rode plekken, dode huid, eeltvorming en scheurtjes. Om deze vervelende symptomen te voorkomen is het goed om 1 keer in de 4 á 6 weken naar de pedicure of manicure te gaan. Een behandeling bij de pedicure kan erg uiteen lopen. Van alleen de teennagels knippen tot een complete behandeling met masker en scrub. Dit geldt ook voor een manicure. Van alleen de nagels vijlen en nagelriemen verzorgen tot een paraffine pakking. Door dit standaard te doen zal je merken dat je handen en voeten een stuk zachter aan zullen voelen en je dus ook minder kans hebt op vervelling of ruwheid.

Oplossen

Als het nou toch eenmaal al zo ver is dat je handen en voeten erg droog aanvoelen dan is het tijd voor een aantal oplossingen!  Als eerst is het slim om sokken te dragen. En dan niet alleen wanneer je schoenen of laarzen draagt, ook thuis. Er zijn veel mensen, die met name in de zomermaanden, het prettig vinden om op blote voeten of zonder sokken in schoenen te lopen. Dit is op zich begrijpelijk maar het versterkt wel het proces van uitdroging. Draag daarom dus sokken, en dan het liefst katoenen sokken.

Er is eigenlijk niets belangrijker voor je huid dan het drinken van water. Water zorgt voor de algehele hydratatie van je huid. Hierdoor blijft het mooi glad, soepel en elastisch. En dit geldt dus ook voor de huid van je handen en voeten! Bij een droge huid is het ook zaak dat je de huid goed verzorgd. Er zijn hiervoor veel middelen op de markt. De schappen bij de drogist staan vol met crèmes voor hand- en voetverzorging. Het principe is in alle gevallen hetzelfde. De crèmes bieden een combinatie van hydratatie en verzorging. Wel is het opletten welke crème echt voor jou werkt en welke crème alleen een mooi verhaaltje beloofd maar het niet waarmaakt…   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *