Cadeautips: mokken laten bedrukken

Verjaardag voor de boeg en ben je op zoek naar een origineel cadeau? Denk bijvoorbeeld eens aan het laten bedrukken van mokken! Op deze manier kun je iemand een uniek cadeau geven. Dit betekent dus dat niemand anders deze mok heeft! Om het nog leuker te maken kun je er ook aan denken om een foto op een mok te laten bedrukken. Zo heb je een uniek én persoonlijk cadeau.

Mokken laten bedrukken

Wanneer je mokken wilt laten bedrukken is het van belang om van tevoren na te denken wat voor materiaal mok je wilt bedrukken. Je kunt namelijk kiezen voor aardewerk mokken of porseleinen mokken. Er zit namelijk een verschil tussen de twee. Porseleinen mokken worden vaak geassocieerd met kwetsbaar servies. Dit is echter niet zo. Een porseleinen mok is juist sterker voor dagelijks gebruik dan de meeste andere materialen. Porselein is daarbij goed bestand tegen de vaatwasmachine en de magnetron. Porselein heeft daarnaast een puur witte kleur. Porseleinen mokken laten bedrukken is dus een goede keuze!

Aardewerk mokken zijn, net zoals porseleinen mokken, ook goed bestand tegen de vaatwasser en magnetron. In tegendeel met porseleinen mokken, zijn aardewerk mokken in verschillende kleuren te verkrijgen.

Verschillende druktechnieken

Er is niet maar één manier wanneer het gaat om het bedrukken van mokken. Je kunt namelijk kiezen voor tampondruk en keramische transfer. Een groot voordeel van tampondruk is dat het beschikbaar is voor een lager budget en dus goedkoper geproduceerd kan worden. Het nadeel van tampondruk is alleen dat je gebonden zit aan een kleiner drukformaat. Daarbij is de bedrukking via tampondruk minder duurzaam wanneer je met keramische transfer mokken laat bedrukken.

Het bedrukken via keramische transfer gaat via zeefdruk op transfervelletjes. De velletjes worden losgeweekt met water waarna ze op de mokken geplakt kunnen worden. Bij keramische transfer, als zowel bij tampondruk, worden de bedrukte mokken in een speciale oven voor vaatwasmachinebestendigheid.

Meerdere drukwerk mogelijkheden

De mogelijkheden om te bedrukken gaan verder dan alleen mokken laten bedrukken. Je kunt namelijk ook verschillende kantoorartikelen laten bedrukken. Je kunt hierbij denken aan agenda’s, kalenders, mappen, rekenmachines en notitieblokjes. Hou je van mode en fashion? Dan kun je ook denken aan het bedrukken van tassen en kleding, maar ook het bedrukken van spelletjes, paraplu’s en gereedschap is mogelijk.

Bron: https://www.bedrukken.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *