De lekkerste koffie haal je nu gemakkelijk naar huis!

Niets is lekkerder dan een vers bakje koffie op de vroege morgen, zullen vele Nederlanders zeggen. Wanneer we de nieuwe dag willen starten, drinken vele mensen eerst een kop koffie. Ook in de middag of in de loop van de ochtend is het een ideaal moment om te kunnen genieten van een unieke kop koffie. In dit blog zullen we je meer vertellen over verschillende soorten koffie, maar staan we uitgebreid stil bij Illy koffie. Hoe wordt deze koffie nu gebrand en waar heeft Illy koffie nu de geweldige smaak aan te danken. We vertellen je er graag meer over!

Verschillende soorten koffie

Nu is het zo dat er verschillende soorten koffie te verkrijgen zijn. Er zit een groot verschil tussen twee soorten bonen, de arabicabonen en de robusta bonen. Het verschil tussen deze twee koffiebonen, is dat arabicabonen milder van smaak is en deze ook 70% minder cafeïne bevatten. Wanneer fabrikanten en aanbieders een koffie op de markt willen brengen, bestaat deze in de meeste gevallen uit een combinatie tussen de arabicabonen en de robistabonen. Voor een mix tussen deze koffiebonen zijn er verschillende verhoudingen die kunnen worden aangehouden, waardoor er ook verschillende soorten keurmerken te verkrijgen zijn.

De keurmerken in koffie

De verschillende soorten keurmerken die je zult vinden in koffie, zijn voornamelijk het goudmerk, zilvermerk en het roodmerk. Het goudmerk is samengesteld uit 100% arabicabonen, wat dus ook een milde smaak met zich mee brengt. Een koffie met een zilvermerk bestaat uit 80% arabicabonen en voor 20% uit robusta bonen. Het roodmerk bestaat voor 70% uit arabicabonen en voor 30% uit robusta bonen, waardoor de kwaliteit van de koffie met dit keurmerk ook iets minder zal zijn.

Verder zijn er natuurlijk nog verschillende soorten koffie die op een geheel andere, authentieke wijze zullen worden gebrand. 

Kies voor Illy koffie!

Wanneer je op zoek bent naar échte Italiaanse koffie in huis, zou je eens kunnen kijken naar Illy koffie. Illy koffie bestaat uit een unieke blend van verschillende soorten arabica bonen, waardoor je ten alle tijde zult beschikken over een unieke kop Italiaanse koffie. De blend van Illy bestaat uit negen verschillende soorten arabica bonen, die geoogst worden op drie continenten. Door de constante evaluatie en test van de koffiebonen, zal er altijd worden gewerkt met de beste koffiebonen die er te krijgen zijn. Hierdoor zul je beschikken over een unieke kop koffie met de beste kwaliteit!

Illy koffie is nu gemakkelijk online te bestellen. Doordat je weet dat de koffie op een unieke en authentieke manier wordt gebrand met koffiebonen van hoge kwaliteit, zul je nooit hoeven te twijfelen aan Illy koffie. Bestel nu snel, zodat je morgen nog kunt genieten van jouw lekkerste kop koffie!