Deze 5 make-up missers wil je niet maken

Het aanbrengen van make-up is voor veel vrouwen niet meer weg te denken uit hun dagelijkse ochtendritueel. Je ontkomt als vrouw bijna niet aan de tips, tricks en tutorials als het gaat over ingewikkelde zaken zoals het ‘shapen’ van je ogen en lippen. Hierbij wordt echter voorbijgegaan aan de basis, waarin de grootste fouten gemaakt worden. En dit terwijl je juist met de juiste basis het beste resultaat behaalt. Na het lezen van dit artikel zul jij deze 5 basis make-up missers in ieder geval niet meer maken! 

 

  1. Het overslaan van de primer: 

Voordat je jouw basis make-up gaat aanbrengen, is het belangrijk dat je huid hier klaar voor is. Gebruik je geen primer? Dan vergroot je de kans dat je jouw poriën verstopt én dat je make-up minder lang goed op zijn plek blijft zitten.

  1. Je concealer eerst aanbrengen en daarna pas je foundation aanbrengen: 

Dit is één van de meest voorkomende fouten op het gebied van make-up. Het is echter enorm belangrijk om eerst je foundation aan te brengen en daarna pas je concealer. Je foundation is immers bedoeld om jouw huid een mooie, egale teint te geven. De concealer gebruik je vervolgens voor het wegwerken voor onzuiverheden. Wanneer je eerst je concealer gebruikt en daarna pas je foundation, smeer je de concealer gewoon weer weg met je foundation. Je kunt dan dus net zo goed geen concealer aanbrengen. 

  1. Kiezen voor het verkeerde type concealer: 

Zorg er altijd voor dat je de juiste tint en textuur kiest in je basis make-up. Heb je last van een droge huid? Zorg dan dat je een concealer gebruikt op poederbasis zonder matte finish. Heb je een vettere huid? Dan is een vloeibare concealer mét matte finish juist beter geschikt. 

  1. Het gebruiken van vieze make-up kwasten: 

Maak jij regelmatig gebruik van make-up kwasten? Zorg dan dat je deze wekelijks reinigt met de juiste cleaner. Doe je dit niet? Dan zorg je er dagelijks voor dat jouw poriën steeds meer verstopt raken, waardoor je steeds meer make-up nodig hebt om een egale huid te creëren, waarmee je de poriën weer verstopt, omdat je het aanbrengt met vieze kwasten… Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht waar je huid je niet dankbaar voor zal zijn!

  1. Gaan slapen met make-up op je gezicht: 

Je kunt het niet vaak genoeg horen: haal áltijd de make-up van je gezicht voordat je gaat slapen! Wanneer je dit niet doet, verouder je sneller,  word je wakker met een gezicht als een pandabeer en krijg je een onzuivere huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *