Dit jaar een origineel kerstpakket? 4 tips!

kerstpakket

De kunstkerstboom staat er weer mooi bij in je kantoorpand, de zakelijke kerstkaarten zijn de deur uit en je beste relaties heb je een mooie fles wijn gestuurd. Maar nu je personeel nog: dat is ieder jaar weer de lastigste opgave. Want kom je wéér aanzetten met zo’n oh-zo-leuke kartonnen doos met een fles champagne, droge worst, toastjes, chocola en een bus slagroom, of ga je ditmaal voor een origineel kerstgeschenk? Neig je naar dit laatste? Dan heb je hopelijk iets aan de tips uit dit artikel!

Vraag eens rond naar wat de wensen zijn

Je kunt wel zelf in je hoofd hebben waar je personeel wel of juist helemaal niet op zit te wachten, maar dit is vaak toch vooral gebaseerd op een onderbuikgevoel. Laat daarom eens een enquête rondgaan waarin je je werknemers de mogelijkheid biedt om (anoniem) aan te geven van wat voor soort kerstpakket men blij wordt. Op basis van deze input zou je vervolgens bijvoorbeeld drie verschillende kerstpakketten kunnen samenstellen, zodat ieder personeelslid zelf het pakket van zijn of haar voorkeur kan kiezen.

Een kerstpakket met een boodschap

Het is leuk als er van je kerstpakket een bepaalde boodschap uitgaat. Laat zien dat je er dit jaar écht over hebt nagedacht wat je je personeel zou geven. Zo kregen de werknemers van een IT-bedrijf bijvoorbeeld eens allemaal een mountainbike, in de hoop dat ze wat meer zouden gaan bewegen. Of laat zien dat je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt, door een kerstpakket te geven waar men langere tijd iets aan heeft. Geen kartonnen dozen met in plastic verpakte etenswaren dus!

Kwaliteit boven kwantiteit

Het valt sowieso aan te bevelen om je personeel iets te geven waar het echt iets aan heeft en dat ook gewoon van goede kwaliteit is. Natuurlijk kan niet ieder bedrijf iedere werknemer een mountainbike geven, maar een goede koekenpan is óók al heel wat. Maak in elk geval niet de fout te denken dat je vooral veel verschillende dingen moet geven, waar uiteindelijk eigenlijk niemand echt iets aan heeft.

Een kerstpakket hoeft niet tastbaar te zijn

Tot slot is het niet nodig jezelf bij het geven van een kerstpakket te beperken tot tastbare producten. Je kunt je personeel ook prima een middagje of avondje uit cadeau geven. Denk aan een restaurantbon, een slipcursus, hotelovernachting of neem heel het personeelsbestand mee naar een concert! Vaak leidt dit soort ‘kerstpakketten’ tot een blijvende herinnering, in tegenstelling tot de welbekende voedselbox!