Een diner voor twee, of meer

We gaan er weer op uit! Na anderhalf jaar regels volgen, afstand houden en beperkingen, gaat de wereld weer open en wordt alles weer een beetje als vanouds. Natuurlijk waren de afgelopen anderhalf jaar voor de meesten geen enorme ramp maar als je er zelfs maar minimaal iets van gemerkt hebt, was het toch enorm wennen. Iedereen is wel tegen iets aangelopen. Voor veel mensen was dat het sociale contact, of eerder het gebrek hieraan. Tijd dus voor een etentje met vrienden. In deze blog loop ik er met je doorheen. Lees je mee?

De voorbereiding als amuse

Je hebt je beste vriend(en) opgetrommeld. De datum, tijd en plek staan vast en dan is het natuurlijk aan jou om de voorbereidingen te treffen. Sommige mensen zien dit als een klus maar het is juist een hele leuke bezigheid. Je kan de lekkerste ingrediënten van de markt in huis halen om zo iets vers, verrassends en voedzaams in elkaar te zetten. Daarnaast moet je de boel natuurlijk ook leuk aankleden. Kies voor een mooi tafelkleed op maat om de tafel mee te dekken, haal het meest chique servies uit de kast. Het is immers een feestje.

Inspiratie vooraf

Wat ga je voor lekkers koken? Het makkelijkste is om ook wat dit betreft een hoop voor te bereiden zodat je op de avond zelf niet de hele tijd in de keuken staat. Dat is natuurlijk niet zo gezellig. En dus is het handig om van tevoren het internet en de kookboeken af te struinen op zoek naar heerlijke recepten waarvoor je het één en ander van tevoren kan voorbereiden. Makkelijk en lekker dus.

Feestelijkheid als hoofdgerecht

Zoals ik al zei, is het een feestje om weer zo samen te kunnen komen. Daarvoor pakken we hoe dan ook uit. Ik noemde zojuist al de aankleding met mooi servies en een tafelkleed op maat. Maar je kan ook naast het eten nog het één en ander regelen. Denk aan iets leuks om te doen. Na zo’n lange tijd van elkaar gescheiden geweest te zijn, willen we natuurlijk weer dansen en de longen uit ons lijf zingen. Organiseer daarom een goede playlist en misschien wel een karaoke set, een goede tijd is gegarandeerd.

Gezelligheid na

Heb je een hoop met elkaar te bespreken onder het eten? Hou het dan simpel, zeker als je met een klein groepje bent. Vaak is dat ook al genoeg gezelligheid en zo heb je echt aandacht voor elkaar. En dat alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *