Een wereldse house warming!

Momenteel zit ik in de levensfase waarin veel van mijn kennissen voor het eerst een eigen huis kopen. Eén van deze vrienden heeft zelfs besloten om te gaan emigreren naar Zuid Afrika. Dat was echt een hele bittere pil voor ons – de vriendengroep – om te slikken in het begin, maar uiteindelijk konden we natuurlijk alleen maar gelukkig voor hem zijn. Zeker als je bedenkt dat we een wereldse housewarming zouden gaan krijgen! Dit blog gaat over dat verhaal.

Met de hele groep naar Zuid Afrika

Toen een van onze vrienden vertelde dat hij zou gaan verhuizen naar het buitenland waren we allemaal heel blij voor hem. Wanneer bleek dat het Zuid Afrika zou worden waren we eerst wel een beetje geschrokken, maar uiteindelijk konden we alleen maar blij voor hem en zijn aanstaande vrouw zijn. Een huis in Zuid Afrika! Dat is toch wat je wil?

Hij vertelde dat het huis wel grondig verbouwd moest worden en op het moment dat de verbouwing klaar zou zijn, wij het als eerste zouden weten. Zo gezegd, zo gedaan. Anderhalf jaar later kunnen we eindelijk het vliegtuig in stappen naar Kaapstad!

De ontvangst

Het is niet niks, dat een van jouw beste vrienden naar de andere kant van de wereld besluit te verhuizen. Wanneer je van de ene op de andere dag elkaar niet meer in het echt kan zien, ja dat is toch wel lastig. Dit maakte dat het weerzien ook een geweldige ervaring was.

De rit naar het huis vanaf het vliegveld duurde maar liefst twee uur. Tijdens die twee uur wilde hij niks loslaten over zijn huis, of zijn vrouw. We werden steeds nieuwsgieriger naar het geheel en begonnen zelfs een beetje te vermoeden dat het allemaal een grap was.

Toen we uiteindelijk de oprit van zijn gigantische villa opdraaiden wisten wij niet wat we zagen. Palmen, groene weelde en een fontein bij de voordeur verwelkomden ons, evenals zijn vrouw en twee kleine meiden.

Het huis

Wat bleek? Zijn vrouw was al zwanger geweest op het moment dat ze Amsterdam verlieten. Toentertijd wisten ze nog niet dat het een tweeling zou worden, maar ze wilden dolgraag alvast naar Afrika reizen om het daar op te voeden.

De rondleiding van het huis leidde ons van het ene prachtige vertrek naar de andere. Er waren maar liefst 3(!!!) badkamers, allemaal voorzien van een regendouche van Douche Concurrent. Alsof dat nog niet genoeg was vertelde hij ons dat het in Afrika niet echt goed mogelijk was om een mooie spiegel te kopen. Dit is waarom hij een badkamerspiegel kopen bij douche-concurrent.nl ten zeerste aanbeval.