Gebruik deze interieurtips voor de eetkamer

De eetkamer is voor vele mensen het sociale centrum van hun woning! Rond de tafel wordt er een overheerlijke maaltijd gedeeld met vrienden en familie, en worden de dagelijkse bezigheden besproken. De manier waarop je de eetkamer inricht moet relatie hebben met de vele manieren waarop je deze gebruikt! Om een uitnodigende ruimte te creëren, geven we in dit artikel enkele essentiële tips! 

De eettafel

Wanneer je de eetkamer vormgeeft, is het belangrijk dat de ruimte aan jouw behoeften voldoet. Kies daarom voor een tafel die comfortabel in de kamer past, zodat je meer dan voldoende ruimte hebt om stoelen te verplaatsen en zonder problemen rond te lopen. Mocht je beschikken over een beperkte ruimte, dan is het aan te raden om een kleinere, ronde tafel te gebruiken om de eetkamer zo optimaal mogelijk te benutten. Grotere en langere ruimtes zijn doorgaans geschikter voor rechthoekige tafels met uitschuifbare bladen, zodat je zowel tijdens dagelijks als voor de feestdagen voorzien bent!

Zorg voor sfeerverlichting

Bij het vormgeven van de eetkamer speelt verlichting een belangrijke rol. Idealiter wil je diverse verlichtingsopties die voor elke situatie de juiste stemming weten te bieden. Je wilt er dus voor zorgen dat je voldoende helderheid hebt om een boek te lezen of een bordspel met vrienden en familie te spelen, terwijl je tevens beschikt over zachte verlichting voor het creëren van de intieme eetsfeer. Let er dus op dat je voor dimbare lampen kiest die tussen de 200 en 400 watt produceren. Besteed ook extra aandacht aan de armatuur en kies een vorm die goed past bij de eettafel. Doorgaans is het aan te raden om voor een rond armatuur te kiezen wanneer je beschikt over een ronde eettafel, terwijl een ovaal armatuur beter past bij rechthoekige tafels.

Wanneer je op zoek bent naar de ideale sfeerverlichting voor in de eetkamer, zoek dan eens op eettafel hanglamp en vind een uitgebreide keuze uit hanglampen voor elke tafel!

Kies voor kleur

Het hanteren van een uniforme kleurenstijl doet wonderen om de juiste toon te zetten voor de eetkamer. Wanneer je gebruikmaakt van neutrale kleuren zoals wit, beige, bruin of grijs, dan ben je goed op weg om de eetkamer een meer traditionele esthetiek te geven. Ben je meer een fan van het combineren van gedurfde kleuren, houd er dan rekening mee dat je contrast creëert met uiteenlopende kleuren en stoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *