Alles voor je nieuwe pup!   

Door het vele thuis zitten besluiten steeds meer mensen een hond in huis te halen. Ontzettend leuk natuurlijk maar soms zijn we niet helemaal voorbereid op wat gaat komen. Een hond vergt namelijk nogal wat tijd, zeker als je kiest voor een pup. Dit is uiteraard niet een reden om helemaal geen pup in huis te nemen maar bereid je wel goed voor. Wil je ervoor zorgen dat de eerste weken samen met je nieuwe pup zo vlekkeloos mogelijk verlopen? Dan hebben we hier wat waardevolle tips voor je!

Creëer een eigen plekje

Puppy’s zijn net als kleine kinderen. Ze slapen, ze eten wat, ze spelen een tijdje en vallen daarna weer in slaap. Dit herhaalt zich de hele dag door. Creëer voor je pup een eigen plekje waar hij na al dat eten en spelen weer heerlijk in slaap kan vallen. Dit plekje wordt ook echt zijn of haar eigen plekje waar hij constant naar terug kan als hij dat zou willen, zijn eigen veilige basis. Waar dit plekje is mag je natuurlijk helemaal zelf weten. De meeste mensen kiezen er wel voor om dit plekje in de woonkamer te creëren omdat je pup uiteraard houdt van mensen om zich heen. Naast de bank is bijvoorbeeld een veel gekozen plaats. Voor deze plek van een mand en een fijn zacht hondenkussen. Je wilt natuurlijk wel dat de hond comfortabel ligt. Ook een dekentje, knuffels of speeltjes op deze plek kan voor de pup zeer aangenaam werken. Leg de pup de eerste dagen als hij ergens anders in slaap valt gerust op deze plek neer. Het is misschien even wennen maar na verloop van tijd weet hij precies waar hij naartoe wandelen.

Kies zorgvuldig je voeding

Er zijn behoorlijk wat merken die hondenvoer aanbieden op de markt. Het ene merk is populairder dan de ander al komen de meeste soorten hondenvoer wel aardig overheen. Kijk vooral goed naar de ingrediëntenlijst. Het liefst wil je, je pup zo natuurlijk mogelijk voer geven. Dus zonder al teveel toevoegingen. Daarnaast is het darmstelsel van een hond van nature niet gemaakt voor granen. De meeste honden verdragen het wel maar als je de keuze hebt, kies dan iets op basis van rijst. Daarnaast is het goed om zachte voeding af te wisselen met brokken. Ook zijn vaker kleinere porties aan te raden boven een of twee keer een grote portie. Geef je pup bijvoorbeeld 5 a 6 keer op een dag te eten. De eerste en de een na laatste keer kan je bijvoorbeeld wat natvoer door de brokken mengen om het geheel nog lekkerder te maken. Let wel op dat de pup wel zijn brokken blijft eten. Die is wel zo goed voor de tanden

Zindelijk maken

Wanneer je pup voor het eerst bij je thuis komt is hij waarschijnlijk nog niet zindelijk. Straf je pup nooit wanneer hij of zij per ongeluk in huis plast of poept. Hij weet gewoon nog niet waar het wel moet. Begin daarom vanaf het eerste moment met een zindelijkheidstraining. Ga minimaal iedere twee uur naar buiten om je pup uit te laten. Let daarna ook goed op de signalen. Als je pup rond gaat snuffelen of rondjes gaat draaien moet hij waarschijnlijk iets doen. Ook na het slapen moet de pup vaak even plassen. Kijk goed naar je pup en dan leer je de signalen vanzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *