Ook therapie kan tegenwoordig gewoon online

Vooral in tijden van de pandemie hebben steeds meer mensen het nodig om even met iemand te kunnen praten. Natuurlijk is de familie momenteel veel thuis, maar het is soms fijn om even je hart te kunnen luchten bij een professioneel iemand die je hiermee kan vertrouwen. Door het thuiswerken zijn veel mensen binnenshuis continu op elkaar aangewezen. Dit is uiteraard erg fijn, want je kan veel tijd besteden met jouw familie. Maar soms is het wel even fijn om uit deze bubbel te kunnen ontsnappen. Hier is tegenwoordig genoeg professionele hulp voor te vinden. Door de pandemie kan deze professionele hulp zelfs online gegeven worden. Zo kan je jezelf even ergens opsluiten thuis om zo met iemand te praten die jou verder wil helpen. Of wanneer je iemand zoekt zodat je simpelweg even je verhaal kwijt kan, kan je ook gewoon gebruik maken van online therapie.  

 

Samen zijn is niet altijd fijn

Door de pandemie werkt momenteel bijna iedereen vanuit huis. Dit is voor de meeste mensen erg prettig, omdat er meer tijd met de partner of met het hele gezin besteed kan worden. Maar toch is dit niet altijd even leuk voor iedereen. Je zit hierdoor namelijk ook de hele dag op elkaars lippen in een huis waarin erg veel tegelijkertijd moet gebeuren. Men moet werken, kinderen moeten thuis les krijgen en dan moeten ook nog eens alle huishoudelijke klusjes en taken gedaan worden. Dit kan uiteraard wat spanningen opleveren in de relatie. Om dit te voorkomen is het erg belangrijk dat je met jouw partner duidelijk blijft communiceren. Communicatie is de sleutel tot geluk, wordt wel eens gezegd. Dit is ook werkelijk het geval, dus zorg ervoor dat je dat ook in jullie relatie blijft doen. En kom je er samen gewoon even niet uit, kunnen jullie altijd nog overwegen om te beginnen met online relatietherapie.

 

Waarom online?

Eigenlijk is het antwoord op deze vraag momenteel heel simpel. Je mag niet overal meer heen met iedereen en dus moet therapie ook online kunnen plaatsvinden. Naast het feit dat het door de huidige situatie een beetje moet, zijn er tal van voordelen om te kiezen voor online therapie. Zo is de stap om voor therapie te kiezen kleiner, omdat je alleen maar je laptop hoeft op te starten. Tevens is het gevoel van het anoniem blijven bij online therapie wat groter, omdat je gewoon vanuit je eigen veilige plekje kan praten met een professional. Daarnaast zijn de kosten doordat het gesprek online plaatsvindt gewoon wat lager, dat vinden wij Nederlanders natuurlijk altijd prettig om te horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *