Relatiegeschenken, wat is het en wat doet het?

cadeau

Er zijn veel artikelen die je kunt inzetten als een relatiegeschenk. Zo kun je bijvoorbeeld mokken, waaiers, slippers of tassen bedrukken. Het wordt dan ook door veel bedrijven ingezet. Wat is het precies en wat is het effect eigenlijk van relatiegeschenken?

Wat is een relatiegeschenk?

Relatiegeschenken zijn cadeaus of presentjes die je uitdeelt aan je (potentiële) klanten en/of werknemers. Wanneer je het uitdeelt aan je (potentiële) kanten is het vaak de bedoeling om of een potentiële klant binnen te halen of om de huidige klant te bedanken voor bijvoorbeeld de samenwerking. Het doel hierbij is om de relatie te verbeteren en ervoor te zorgen dat ze niet overstappen naar de concurrent. Geef je relatiegeschenken aan je werknemers dan is het vaak om ze te bedanken voor hun inzet en om een goede band op te bouwen met je werknemers.

Vaak zijn relatiegeschenken producten die bedrukt zijn met de naam of logo van je bedrijf. Op een zakelijk evenement in de zomer kan je bijvoorbeeld zonnebrillen bedrukken om deze vervolgens uit te delen aan de potentiële klanten. Deze manier is een relatief goedkope opties om promotie te maken en je doelgroep te bereiken.

Het effect

Relatiegeschenken zijn een manier om naamsbekendheid voor je bedrijf te vergroten. Wanneer je potentiële klanten ontmoet en een goed gesprek met ze heb gehad wil je graag dat ze je onthouden, doormiddel van een relatiegeschenk vergroot je de kans hier op. Ook is uit onderzoek bewezen dat klanten positiever denken over bedrijven waarvan zij een relatiegeschenk hebben gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *