Renoveren doe je zo!

Zoals zo veel starters op de woningmarkt moest ik afgelopen zomer mijn eerste woning renoveren. Voor nieuwe mensen op de markt is er weinig nieuwbouw beschikbaar. Dit betekent dat ik je als starter eigenlijk altijd terrecht komt in een huis waar nog het een en ander moet gebeuren. Dit kan lastig zijn, zeker als je met twee linkerhanden geboren bent. Vanaf mijn jeugd had ik weinig interesse om te klussen, wat mijn vader altijd verbaasde. Hij vond dat altijd vreemd, want hij had immers heel zijn jeugd aan fietsen en brommers lopen klussen. Zelf had ik hier waarschijnlijk weinig zin in omdat hij mij daardoor altijd de les probeert te lezen. Toen ik een kind was had ik hier af en toe nog wel eens zin in, maar toen ik een tiener werd had ik geen behoefte meer aan die klus sessies die toch wel zouden eindigen in een ruzie. Hoewel ik met dit besluit de ruzies wel uit de weg ging, had ik geen kennis opgebouwd over hoe je nou daadwerkelijk moest klussen. Dit was niet erg toen ik een tiener was, maar wel toen ik een eigen huisje kreeg. Toen ik mijn eerste huisje kreeg stond ik ook met open mond in de gang. Het bouwval was de enige woning die ik kon betalen, maar er moest zoveel aan gebeuren dat ik geen idee had waar te beginnen. 

Google is je vriend

Als je geboren bent na het jaar 2000 dan ben je vast wel bekend met deze uitspraak. Het is waar dat Google mensen helpt die het vaak even niet meer weten. Ik was zo’n persoon in dit verhaal. Ik moest mijn kennis ergens vandaan halen en mijn vader ging ik sowieso niet om hulp vragen. Gelukkig bestaan er online talloze video's die je stap voor stap uitleggen wat je moet doen als je een huis wil renoveren. Een van de eerste stappen vinden mensen het leukst: slopen. In oude huizen zijn er talloze dingen die je weg wil halen om vervolgens plaats te laten maken voor nieuwere apparatuur of omdat het simpelweg niet meer nodig is vandaag de dag. Zo had dit huis een openhaard, maar die gebruik ik liever niet. Een CV is handiger en vervuilt het milieu een stuk minder. Maar wat moet je met al dit puin doen?

Stap een

Zoals u misschien kan voorstellen moet al dit puin wel z’n plekje vinden. In een oud huis ligt zo veel zooi dat je het beste een bouwafval container kan bestellen. Online zag ik verschillende forums die vertelde dat mensen er eentje kochten. Mijn advies is om dit niet te doen! Het is belangrijk om te onthouden dat de meeste mensen die deze video's maken het doen voor de content. Dit betekent dat ze waarschijnlijk elke week een huis renoveren. Dat doet de gewone burger minder snel. Je kan daarom veel beter een afvalcontainer huren. Dan ben je een stuk goedkoper uit. Je kan met het bedrijf waarvan je het ding huurt ook regelen dat hij vol wordt opgehaald na een week voor je deur te hebben gestaan. Op die manier kan je het oude spul snel uit je woning slopen en door iemand anders op laten halen. Dat was stap één, de volgende stappen vertel ik wel wanneer ik meer weet over mijn renovatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *