Tips om de juiste planten cadeau te geven

Er zijn veel mensen in Nederland die het erg leuk vinden om verschillende planten te hebben. Het kan soms best moeilijk zijn om de juiste planten te vinden. De ene plant is namelijk de andere plant niet. Planten zijn wat dat betreft eigenlijk net mensen. Wanneer je op zoek gaat naar een plant, kom je er al snel achter welke plant meer zorg nodig heeft dan de ander. Er zijn dus een hoop zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een plant koopt.

Ken jezelf

Eén van de dingen die door veel mensen worden vergeten, is het feit dat je jezelf een beetje moet kennen. Wanneer je jezelf niet zo goed kent, weet je ook niet of je goed voor planten kunt zorgen. Sommige mensen zijn erg goed in het verzorgen van planten, maar andere mensen vergeten simpelweg dat de planten ook nog water moeten hebben. Zodra je dit een beetje van jezelf weet, kun je al een stuk makkelijker beslissen welke planten bij jou passen.

Zo zijn planten kantoor weer anders dan planten voor thuis. Dit houdt in dat je ook wanneer je op kantoor bent aan het verzorgen van de planten moet denken. Eigenlijk kan het zowel thuis als op kantoor lastig zijn om rekening te houden met het feit dat de planten verzorgd moeten worden. Dat komt doordat je in beide gevallen meestal iets anders aan je hoofd hebt. Gelukkig kun je genoeg kamerplanten kopen welke wat minder onderhoud nodig hebben zodat ook jij jouw planten in leven kunt houden! 

Dit is dan ook de reden dat er op kantoor soms nepplanten staan. Als je deze planten vergeet, zullen ze niet dood gaan. Dit is erg handig voor mensen die snel planten vergeten. Je hoeft er namelijk nooit echt naar om te gaan kijken.

Wel of geen moeilijke plant nemen?

Net als mensen kunnen planten moeilijk zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de strelitzia, deze behoort toe aan de kleine kamerplanten soort. Deze plant moet altijd een beetje vocht krijgen, maar niet te veel vocht. Wanneer hij te vochtig wordt kan deze doodgaan. Het is daarom zeker belangrijk om goed na te denken over de beslissing om wel of geen plant te nemen. Je moet er dan rekening mee houden dat sommige planten erg lastig te verzorgen zijn.

Als je ervoor kiest om toch een plant die veel onderhoud nodig heeft aan te schaffen, kan het slim zijn om jezelf te herinneren aan het verzorgen van de plant. Je kunt dit het best doen door een wekker te zetten op je mobiele telefoon. Op deze manier kun je jezelf er dagelijks aan herinneren dat de plant water of misschien wel speciale plantenvoeding moet krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *