Tips voor het geven van een cadeau

Of het nu voor een jarige, je geliefde, een geslaagde of gewoon als verrassing is, een cadeau geven is altijd leuk. Er zijn verschillende manieren om een cadeau te geven. Je kunt het groots uitpakken door iets af te laten leveren door een bedrijf. Of juist het klein houden door een mooi ingepakt cadeautje persoonlijk te overhandigen. Verder kun je ervoor kiezen om iets tastbaars te geven, maar een uitje of etentje wordt ook vaak gewaardeerd. In deze blog geef ik een aantal tips voor het geven van een cadeau.

Persoonlijk cadeau

Wanneer je een cadeau geeft aan iemand die dichtbij je staat is het een leuk idee om dit te personaliseren. Denk hierbij aan een mok met een naam erop of een shirt met foto’s van jullie samen. Hiermee geef je iets unieks en zal je de persoon daar heel blij mee maken. Het is namelijk iets wat alleen bij diegene past, dat maakt het zo persoonlijk. 

Je kunt ook een cadeau persoonlijk maken door iets te kopen wat specifiek bij deze persoon past. Bijvoorbeeld een lekkere wijn uit een gebied in Spanje waar de ontvangende vandaan komt. Of een cursus boogschieten omdat de jarige zo een grote fan van Robin Hood is. Dit maakt jouw cadeau extra speciaal. 

Het cadeau kan ook persoonlijker gemaakt worden door de verpakking te personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld voor het geven van een lekkere fles wijn een speciale wijndoos kopen. Maar ook andere cadeaus kun je leuk inpakken met bedrukte geschenkverpakkingen. Hoe je het ook persoonlijk maakt, degene die het cadeau ontvangt vindt het ongetwijfeld leuk!

Cadeau op afstand geven

Het kan zo zijn dat je een cadeau wilt geven aan iemand die ver weg woont. Hierdoor is het misschien niet zo makkelijk om persoonlijk het cadeau te geven. Om toch de geslaagde of jarige te verrassen kun je een cadeau opsturen. Je kunt dit doen door simpelweg iets online te bestellen en dit direct door de webshop te laten bezorgen bij de betreffende persoon. Tegenwoordig bieden webshops zelfs al aan om dit mooi voor je in te pakken, zo verras je iemand heel spontaan. 

Een andere manier van het geven van een cadeau op afstand is een gekocht cadeau zelf inpakken en opsturen. Op deze manier kun je er ook nog een leuk kaartje bij doen, die je ook zelf schrijft. Om het vervolgens nog leuker te maken kun je de tracking code opvragen om te zien wanneer bijvoorbeeld de jarige het cadeau ontvangt. Dan kun je de persoon op dat moment videobellen om het gezicht te zien wanneer hij of zij het openmaakt.

Wat en hoe je ook een cadeau geeft, je zal er vast iemand blij mee maken. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *