Wil jij linkbuilding gaan toepassen?

Heb jij nog steeds moeite om bovenaan de zoekresultaten te komen? Zelfs als je website content volledig SEO-geoptimaliseerd is? Dan kan dit best komen door het feit dat jouw concurrenten linkbuilding toe passen en jij niet. Linkbuilding is een manier van verwijzingen krijgen vanuit verschillende domeinen. Deze verwijzingen (backlinks) zorgen ervoor dat google ziet dat jij relevant bent en daarmee bouw je een bepaalde autoriteit op. Dit wordt ook wel off-page SEO genoemd en is bijna onmisbaar tegenwoordig. In deze blog zal ik je verder uitleggen hoe linkbuilding werkt.

Backlinks

Als je effectieve linkbuilding wilt. Dan moet je ervoor zorgen dat jij relevante backlinks ontvangt. Backlinks zijn een soort verwijzing van een andere website naar jouw website. Google ziet hierdoor dat er wordt gesproken over jouw site, wat er voor zorgt dat je meer autoriteit op bouwt. Let wel op dat dit wel relevante verwijzingen moeten zijn. Als jij bijvoorbeeld dames parfum verkoopt, dan wil je geen backlinks ontvangen van een website die gaat over paardrijden. Hiermee wordt jouw autoriteit juist negatief beïnvloed, wat ervoor kan zorgen dat je minder hoog in de zoekresultaten verschijnt. Ook is het belangrijk dat jouw backlinks goed in de tekst worden verwerkt met een goede anchor. 

Hoe moet ik linkbuilden?         

Linkbuilding gaat je heel veel tijd kosten als je het alleen wilt gaan doen. Je moet dan namelijk naar verschillende domeinen gaan zoeken en vragen of zij naar jouw willen gaan linken. Ook kan het zo zijn dat jij dan zelf de teksten moet gaan schrijven. Daarom kiezen bijna alle bedrijven ervoor om linkbuilding uit te besteden aan een seo marketing bureau. Een seo marketing bureau beheert meestal vele domeinen en zorgt er ook voor dat er relevante teksten worden geschreven. Met het inschakelen van zo een seo marketing bureau weet je ook zeker dat je het goed doet. Dit komt door het feit dat een bureau er al heel veel ervaring en specialistische kennis over heeft, wat ervoor zorgt dat jij je geen zorgen meer hoeft te maken.

Let op!

Het is belangrijk dat jouw content goed genoeg is voor dat je linkbuilding wilt gaan toepassen. Zonder goede content op je site heeft linkbuilding weinig zin. Een seo marketing bureau is erg handig op dit gebied. Een ervaren seo marketing bureau kijkt eerst altijd voor dat hij gaat linkbuilden goed naar jouw website en zorgt ervoor dat jouw content goed genoeg is. Mijn advies is daaarom ook om een goede bureau in te schakelen voor deze klus. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *