Zo geef jij het beste relatiegeschenk

zakenlijk

Relaties onderhouden met klanten of andere partners is voor een bedrijf een van de belangrijkste bezigheden. Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen hoe belangrijk klanten en partners zijn voor een bedrijf. Een van de beste manieren om relaties met klanten te onderhouden is door ze zo nu en dan een cadeautje te geven in vorm van een relatiegeschenk. Naast klanten te vriend houden kun je een relatiegeschenk ook inzetten als marketingtool. In dit artikel lees je hoe je een relatiegeschenk uitkiest.

Ga voor een praktisch geschenk

Iedereen vindt het leuk om een cadeautje te krijgen. Maar je doet het als bedrijf echt goed als je een cadeautje geeft dat doordacht is en iets is waar iemand ook daadwerkelijk iets aan heeft. Al decennia lang geven bedrijven pennen weg met hun logo of naam erop. En dat is niet zonder reden, ik hoef namelijk niet te vertellen hoe vaak in het bedrijfsleven gebruikt worden. Het nieuwe equivalent van een bedrukte pen is een bedrukte USB stick. Een bedrukte USB stick is een modern cadeau en ontzettend praktisch van aard!

Waarde

Het er niet om hoe veel je hebt uitgegeven aan het geschenk. De waarde voeg je namelijk zelf toe. Het gaat er vooral om dat het cadeau, zoals eerder genoemd, doordacht en praktisch is. Hou daarbij in gedachten dat het wel belangrijk is dat de kwaliteit van het product goed in orde is, dus dat je niet iets geeft wat na twee keer gebruiken kapot gaat.

Geschenk laten bedrukken

Een geschenk laten bedrukken met het logo of de naam van jouw bedrijf is natuurlijk altijd een goed idee. Zo blijf je ‘top of mind’ bij de gene aan wie je het geschenk cadeau doet.

Klik hier voor meer info over het laten bedrukken van de beste relatie geschenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *